Vielse

Sådan gør I:
1. Aftal tidspunkt

Ring først til kirkekontoret og forhør om tidspunkt for vielsen. I modtager herefter en bekræftelse med tid og sted. Herefter er der flere ting i skal have styr på, og sende til kirkekontoret. 

2. Vidner 

Fulde navn, adresse og postnumre på to vidner sendes via sikker formular til kirkekontoret.

3. Ægteskabserklæring

Når I vil giftes, skal I ansøge om vielse ved den kommune i bor i. Dette gøres digitalt ved at ansøge om en Ægteskabserklæring  på borger.dk.

Når I har modtaget prøvelsesattesten i jeres e-boks, videresender via sikker formular  til Storvorde Sogn (også selvom i ønsker vielse i Sejlflod Kirke eller andetsteds).

4. Navneændring

Hvis en af jer, eller begge parter, ønsker at ændre navn i forbindelse med vielsen, skal i ansøge om navneændring ved vielse på borger.dk. Tager i hinandens navn, skal den modsatte part godkende navneændringen. Dette sker via et link der kommer i jeres e-boks. OBS. hvis begge parter ønsker at ændre navn, skal begge parter ansøge, og den modsatte part skal godkende. Det er gratis at ændre navn i fbm. med vielse, så længe det fører til et navne-fællesskab.

5. Vielsessamtale

Kontakt I god tid præsten, der skal vie jer for aftale om en samtale. Til samtalen gennemgås forløbet af vielsen, hvad en vielse er og vi aftaler salmer. Liturgien er beregnet til 4 bryllupssalmer. Find eksempler på bryllupssalmer her . Derudover taler vi om jer og om det at være gift samt, hvad brudeparret i øvrigt har behov for at tale med præsten om.

Desuden:

Pynt:
- Kirkepynt aftales i god tid med graveren ved bryllupskirken.

Fotografering:
- Der må kun være én fotograf tilstede under vielsen. Der må ikke tages billeder ud i kirkerummet.

 

Kirkelig velsignelse

Hvis i allerede er borgerligt viet, kan i blive kirkelig velsignet. Hvis i ønsker det, skal I ringe til kirkekontoret og aftale tidspunktet for velsignelsen.