Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Dåb

Anmodning om barnedåb

I den aktuelle gudstjenesteliste kan I se, hvornår der er gudstjeneneste. Ring eller mail til Kirkekontontoret og spørg om det er muligt med dåb til den gudstjeneste, som I ønsker. 


Når i har fået datoen bekræftet, skal i udfylde en Dåbsanmeldelse. Vigtigst er barnets cpr.nr., barnets fulde navn, dåbstid, dåbskirke samt fulde navn og adresse på fadderne. Dåbsanmeldelsen sendes til Storvorde Sogn via sikker formular (Dette gælder også selvom i ønsker at dåben skal finde sted i Sejlflod Kirke)

Endelig kontakter I præsten, som skal døbe jeres barn for at aftale dåbssamtale.

Vejledning

Navn
Et barn skal have et navn inden det bliver 6 måneder. Er du i tvivl om et navn, kan du læse mere om navne og navneregler ved Familieretshuset.

Faddere
Et barn skal have mindst 2 og højst 5 faddere. Fadderne skal være døbt med den kristne dåb, de må ikke have tilsluttet sig et ikke-kristent trossamfund, og de skal have nået konfirmationsalderen. Mindst to skal være myndige. Fadderne skrives ind i den elektroniske kirkebog med navn og adresse.

Dåbsdag
Alle dåb foregår som udgangspunkt i forbindelse med gudstjenesterne i kirkerne på søn- og helligdage. 

Salmer
Kirkerne har to faste dåbssalmer: 448 Fyldt af glæde over livets under (melodi: Egil Hovland). Samt salme 674 Sov sødt, barnlille  – vers 2 og 7.

Fotografering
Der må kun være én fotograf pr. barn i kirken. Der må ikke tages billeder ud i kirkerummet!

Folkekirkens Dåbshilsen
Det første  barn, der bliver døbt i en af kirkerne, får en dåbspakke med forskelligt materiale om information om dåben. Der er også materiale der kan ligge op til samtale med barnet når det bliver større. Efterfølgende mindre søskende der døbes får en børnebibel, der kan bruges af hele familien.

 

Konfirmanddåb
Før du kan blive konfirmeret skal du døbes. Du kan godt deltage i konfirmandforberedelse selvom du endnu ikke er døbt. Dåben aftales med præsten. 

Voksendåb
Ønsker du at indtræde i folkekirken, skal du døbes. Denne handling aftales med præsten. I stedet for faddere skal du vælge to dåbsvidner.
Har du tidligere været medlem af folkekirken, skal du ikke døbes igen.

 

Hjemmeside om dåben
Find flere oplysninger om dåben, dens historie og betydning. Læs om 31-årige Kærne og 58-årige Steen, der blev voksendøbt. Find siden her: https://www.folkekirken.dk/livets-begivenheder/daab